Foci

Budapest FC-ben gondolkodik a fővárosi vezető

Markovits László, a Vasas ügyvezető igazgatója úgy véli, a budapesti klubok egyesülhetnének.

A Népszabadság online kiadása jelentetett meg egy cikket csütörtökön, amelyben a magyar élsportot vette górcső alá. A téma a klubok finanszírozása volt, a szerző pedig megszólaltatta Markovits Lászlót, a Vasas ügyvezető igazgatóját is.

Az angyalföldi vezető elmondta, az élsport az utóbbi években „nagyon nehezen finanszírozhatóvá” vált, a pénzügyi válság óta ráadásul kezd ellehetetlenülni, így szerinte radikális változásra lenne szükség. Arra a felvetésre, hogy nem sok-e az öt első osztályú fővárosi csapat (Budapest Honvéd, Ferencváros, MTK, Újpest, Vasas) Markovits érdekes ötlettel állt elő. Szerinte nem feltétlenül szükséges az öt budapesti topklub, úgy látja, hogy ha erre konszenzus mutatkozik, akkor az utánpótlás önállóságának megőrzésével, az öt egyesület és a főváros vezetése által alapítani kellene egy Budapest FC-t, ahol a humán és financiális erőforrások jelentős része összpontosulna.

„Véleményem szerint ez a modell abszolúte életképes lenne, csak az ilyen módon fölépített, mindenki által támogatott együttesnek lenne reménye arra, hogy odaérjen a Bajnokok Ligája főtáblájára, és ne csak pénzt vigyen, hanem egy idő után termeljen is” – idézi a nol.hu Markovits Lászlót.

A Népszabadság online kiadásának cikke:
A magyar élsport nem tud megélni minimálbéren (Népszabadság Online)

A Vasas honlapján aztán egy közleményben eloszlatta azokat a szurkolói kételyeket az ügyvezető igazgató, hogy szerinte meg kell szüntetni a felnőtt csapatok működtetését és szerepeltetését, csupán eddigi elnöki tapasztalatai szerint nem lesz senki a közeljövőben olyan helyzetben, hogy önállóan tudjon finanszírozni egy labdarúgó együttest, amely például a Bajnokok Ligája főtáblájának állandó résztvevője legyen.

A Vasas hivatalos honlapján megjelent Markovit László-közlemény:
Reakció (vasassc.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik