Foci

Brazil mérleg: háromból kettő

A Goias és az Atletico Mineiro is előnnyel várhatja a Copa Sudamericana nyolcaddöntőjének visszavágóját. Nem úgy a szintén brazil Avai FC, amely kikapott az Emelec vendégeként.

A Goias és a Mineiro is hazai pályán szerzett előnyt a nyolcaddöntő első meccsén: előbbi az uruguayi Penarolt győzte le 1-0-ra, míg utóbbi Obina duplájával a kolumbiai Santa Fét verte 2-0-ra.

Érdekes, hogy mindkét brazil csapat a kiesőket jelölő vonal alatt tanyázik hazája bajnokságának tabelláján: az Atletico Mineiro a 18., a Goias pedig a 19. helyen áll 29 fordulót követően, és a Copa Sudamericanában ugyancsak versenyben lévő Avai is csak a 16. Campeonato Brasileiróban.

A florianopolisi együttes szerdán egy 92. percben kapott góllal maradt alul az ecuadori Elemec vendégeként, de hazai visszavágón könnyen a maga javára fordíthatja a 2-1-re álló párharcot.

A legjobb tizenhat között egyébként még egy brazil csapat érdekelt, a pontvadászatban kilencedik Palmeiras, amely a bolíviai Universitarióval csap majd össze a negyeddöntőbe jutásért.

Copa Sudamericana, nyolcaddöntő, első mérkőzések:
Goias (brazil)-Penarol (uruguayi) 1-0
Atletico Mineiro (brazil)-Santa Fe (kolumbiai) 2-0
Emelec (ecuadori)-Avai FC (brazil) 2-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik