Foci

Zöld lámpa: új tulajdonosa lehet a Poolnak

Az illetékes londoni bíróság állásfoglalása szerint el lehet adni a Liverpool labdarúgócsapatát, azaz belátható időn belül megtörténhet a tulajdonosváltás.

A döntéssel a bíróság a klub legfőbb hitelezőjének, a skóciai Royal Banknek adott igazat. A pénzintézet azt kifogásolta, hogy a jelenlegi két tulajdonos, az amerikai George Gillett és Tom Hicks megváltoztatta az értékesítés előkészítésével áprilisban megbízott adminisztratív testület összetételét. Utóbbi múlt héten szerdán jelentette be: megállapodott az eladásról a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosával, hogy 300 millió fontért megveheti a klubot.

“A mostani döntés segít abban, hogy folytathassuk a klub eladását – nyilatkozott Martin Broughton, a Liverpool ügyvezető elnöke. – Ma este tartunk egy elnökségi ülést, és folytatjuk a tárgyalásokat.”

A határozatot – a Liverpool himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t énekelve – néhány tucat szurkoló ünnepelte a bíróság épülete előtt.

Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni a klubért, amelynek október 15-ig 237 milliót kell visszafizetnie a legfőbb hitelezőnek.

Kedden új szereplő lépett a képbe: Peter Lim szingapúri üzletember korábbi ajánlatát megemelve, 320 millió fontért vásárolná meg az FC Liverpoolt, s további 40 millió fontot fordítana játékosvásárlásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik