Foci

Nem mond le a finn kapitány

Bár a finnek három meccsen egyetlen pontot sem szereztek az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Stuart Baxter szövetségi kapitány nem távozik a posztjáról.

Az 57 éves angol szakvezetővel kapcsolatban már a magyarok elleni selejtező előtt felmerült, hogy veszélyben van az állása – és a helyzet a keddi találkozót követően csak tovább romlott, hiszen a finnek Dzsudzsák Balázs 94. percben szerzett góljával 2-1-es vereséget szenvedtek a mieinktől Helsinkiben, így három mérkőzés után még pont nélkül állnak az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

Stuart Baxter ennek ellenére nem mond le a posztjáról, továbbá kijelentette, a magyarok elleni találkozón nem érdemelt vereséget a csapata. „Tudtuk, hogy a magyarok gyorsak és jól kontráznak. Az utolsó pillanatban bekapott gólig azonban sikerült megfékeznünk őket. Különben is a két gólt leszámítva nem volt különösebb problémánk, hiszen többnyire mezőnyfölényben voltuk, uraltuk a meccset, ugyanakkor az is igaz, a hajrára kicsit ellaposodott a játékunk” – mondta Baxter.

A finn válogatott legközelebb, novemberben San Marinót fogadja, és ha nem nyer, akkor Baxternek minden bizonnyal új állás után kell néznie, ha addig ki is húzza finn szövetségi kapitányként.

A találkozó összefoglalója még egyszer:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik