Foci

Az olaszoké lehet a három pont a botrány után

Mivel egyértelműen a vendéghuligánok okozták a rendbontást, 3-0-ás gólkülönbséggel az olaszoké lehet a meccs.

Még egy fél nap sem telt el a kedd esti genovai focibotrány óta, de a világsajtó, a szakemberek, a szurkolók már több koreográfia mentén lejátszották magukban a következményeket. Mint többször is utaltunk rá, az Olaszország-Szerbia találkozó több mint félórás késésssel kezdődött, a 6. percben pedig be is fejeződött a szerb szurkolók vandálkodásai miatt.

Hasonló eset történt a 2007-es svéd-dán találkozón, akkor a svédek kapták a három pontot.

A huligánok napközben és a lefújt mérkőzést követően is összecsaptak a rendőrökkel, összesen 17 személyt tartóztattak le. A himnuszok meghallgatása sem sikerült kulturáltan, a hírek szerint a szerbek egy albán zászlót elégettek.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint még a meccs előtt a megvadult szerb szimpatizánsok petárdákat dobáltak a csapatbuszra, az elsőszámú kapus, Vladimir Stojkovic megsérült, és a helyi kórházba szállították. Helyette Zeljko Brkic kezdett a vendégek kapujában, ám kis híján őt is megdobták a pályán.

Tomislav Karadzic, a Szerb Labdarúgó Szövetség elnöke kiemelte: a huligánokat minden bizonnyal Belgrádból irányítják, és a háttérben a Crvena zvezda, valamint az ősi rivális Partizan Beograd táborainak rivalizálásáról van szó. A szerb drukkerek amiatt is tomboltak, hogy a “kedvencek” pénteken, otthon kaptak ki 3-1-re az esélytelenebb észtektől.

A mérkőzés biztonságáért felelős igazgató, Roberto Massucci felháborodva közölte, hogy a szerb szövetség és a szerb rendőrség előzetesen nem figyelmeztette az olasz kollégákat a várható veszélyre.

“Ilyen veszélyes szurkolóknak nem lett volna szabad megérkezniük Genovába” – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik