Foci

Mezey: nem indokolt a csapat felforgatása

A Videoton szakvezetője a csapat weboldalán arról beszélt, miért játszanak keveset az új igazolások.

Ha nem is öntött tiszta vizet a pohárba dr. Mezey György, a Videoton vezetőedzője, azért valamennyire magyarázatot adott arra a kérdésre, miért nem szerepelnek a csapatban a nyári átigazolási időszakban megszerzett – nem rossz képességű – játékosok.

– Nem szívesen foglalkozom azzal, mennyit költöttünk igazolásra, mert véleményem szerint ez a tulajdonos magánügye. A csapatba kerülésnek megvannak a maga szabályai és folyamata, amit be kell tartani. Egyébként Bozsovics és Vaskó rendszeresen, míg Vasziljevics és Gosztonyi esetenként kapnak lehetőséget. Két-három új ember állandó szereplése megvan tehát, ezt normálisnak lehet nevezni. Ha már ennél több játékost cserélnék ki, az teljes átszervezéssel kellene, hogy együtt járjon. Erre pedig nincs szükség, hiszen tavaly csak nüanszokon múlt a bajnokság, jól teljesítettek a játékosok” – így a mester.

Mezey György szerint szakmailag nem indokolt a sztenderd játékosok kicserélése. Az új igazolások, csak azért, mert újak, nem juthanak főszerephez. A csere feltétele, hogy adott játékos állandóan jól szerepeljen a tartalékok között – ez eddig még nem volt elmondható az érintettekről -, illetve, hogy az adott poszton jelenleg játszó tartósan gyenge teljesítményt nyújtson.

A Videoton szakmai vezetője azt is elmondta,két-három hónapig egyáltalán nem tudott Mutambával, a csapat egyik új játékosával foglalkozni, de a Paks ellen már leülteti a kispadra.

“Említhetném Bozsovics esetét is, aki elemi hibákat követett el, s a következményeit neki is, a csapatnak is fel kellett dolgozni, majd pedig meg kellett várni, amíg megérik a helyzet arra, hogy megújult önbizalommal kerülhessen vissza a kapuba. Ehhez türelem és megértés kell a játékos felé” – árulta el a klub honlapján Mezey György.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik