Foci

Bochum: húszezer eurós csalás lehetett a magyar meccseken

De egyelőre még csak feltételes módban beszél a német tartományi ügyészség a magyarok érintettségéről.

Bernd Bieniossek, a bochumi ügyészség gazdasági visszaélésekkel foglalkozó főügyésze nyilatkozott a Népszava online kiadásának a nemrégiben megkezdett bundaper kapcsán.

Mint ismert, az NB I-ből négy meccs tűnt gyanúsnak, az ügyész pedig megerősítette, hogy a 2009 áprilisában rendezett Debrecen–Kecskemét-, Haladás–REAC-, Újpest–Honvéd- és Vasas–ZTE-mérkőzések körülményeit vizsgálják a hatóságok. A lap úgy tudja, összesen 20 ezer euróról lehet szó.

„A meccsek az ügy egyik vádlottjának vallomása nyomán kerültek a látóterünkbe. Fontos hangsúlyozni, hogy egyelőre csak gyanúsításról van szó, az információk elemzése után dől el, sor kerül-e vádemelésre is. Egyelőre többet erről nem mondhatok. Neveket csak akkor árulunk el, ha valaki ellen annyi bizonyíték gyűlt össze, hogy vádat emelünk az illetővel szemben. Sajnos így is több név szerepel a köztudatban, ami jelentősen megnehezíti a munkánkat” – mondta Bienniossek a Népszavának, majd hozzátette, a „magyar mérkőzések kapcsán még senki ellen sem emeltünk vádat, ezért az Önök érintettségéről a fogadási csalásban egyelőre csak feltételes módban beszélhetünk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik