Foci

Pato üzent: csak a Barca kedvéért távozom

Pedig a Milan 21 éves brazilját a Manchester City és a Chelsea is meg akarja kaparintani.

A múlt héten felröppent a pletyka, mely szerint Roberto Mancini, a Manchester City olasz vezetőedzője Alexandre Patóval erősítené meg csapata amúgy sem gyenge támadószekcióját, a fáma szerint a klub 55 millió fontot áldozna a labdarúgóra a januári átigazolási szezonban.

A brazilt a Milannál edző Carlo Ancelotti sem felejtette el egykori játékosa képességeit, így már többször felmerült, hogy Pato lehet a Chelsea új támadója, ugyanakkor maga az érintett a The Sunnak elmondta, egyáltalán nem kacsintgat Anglia felé.

„Természetesen megtiszteltetés, hogy felkeltettem a City érdeklődését, ugyanakkor leszögezném, hogy nem tervezem elhagyni a Milant. Boldog vagyok a Rossonerinél és kötődöm a csapathoz. Ha egyszer elhagyom Milánót, azt egyedül a Barcelona kedvéért teszem majd” – mondta a 21 éves ifjú titán.

A Kacsa becenévre hallgató játékos 22 millió euróért érkezett a Milanhoz 2007 augusztusában, ugyanakkor csak 2008 januárjában debütálhatott tétmeccsen a csapatban, mivel akkor telített volt az EU-n kívüli labdarúgók létszáma a csapatnál. Eddigi 79 meccsén 38 gólt szerzett, vagyis majdnem minden második mérkőzésén betalál az ellenfélnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik