Foci

Az Independiente nyerte a derbit

A városi derbin az Independiente 1-0-ra legyőzte a Racingot az argentin labdarúgó-bajnokság (Apertura) 10. fordulójában.e

Az új tréner, Antonio Mohamed fontos győzelemmel debütált az Independiente kispadján, miután az csapata az avellanedai rangadón (a város Buenos Aires közvetlen közelében található) Cristian Baez góljával két vállra fektette a Club Racingot, és ezzel megszerezte második sikerét a 2010-es Aperturában, de továbbra is csak a 17. helyen áll a tabellán.

Az egykor szebb napokat is megélt Boca Juniors két vereség után idegenben 2-1-re verte a Tigrét, egyúttal kvázi megmentette a vezetőedző, a sokat kritizált Claudio Borghi állását.

A listavezető Estudiantes számára jelenleg minden szép és jó, miután a La Plata-i együttes a papírformának megfelelően 2-0-ra legyőzte a Club Olimpót, és öt ponttal áll a tabella élén.

A második és harmadik helyen a gólkülönbség rangsorol a Vélez Sársfield és az Arsenal között. Előbbi a második félidőben mesterhármast elérő Juan Manuel Martínez vezetésével 6-0-ra győzte le Colont, míg utóbbi az Aperturában címvédő Banfieldet páholta el.

Apertura, 10. forduló:
Estudiantes-Club Olimpo 2-0
Arsenal-Banfield 1-0
Huracan-All Boys 1-1
Lanus-San Lorenzo 2-0
Argentinos Juniors-Godoy Cruz 0-0
Newell’s Old Boys-Quilmes 1-1
Independiente-Racing Club 1-0
Vélez Sársfield-Colon 6-0
Tigre-Boca Juniors 1-2

Az élcsoport:
1. Estudiantes 25 pont
2. Vélez Sársfield 20 (17-6)
3. Arsenal 20 (10-5)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik