Foci

A Cruzeiro vezeti a brazil bajnokságot

A 29. forduló rangadóján a Cruzeiro 1-0-ra legyőzte a listavezető Fluminensét, ezzel a tabella élére állt a brazil labdarúgó-bajnokságban.

A Cruzeiro 1-0-ra legyőzte a korábbi listavezető Fluminensét, ezzel letaszította az élről a riói együttest, és a 29. fordulót követően két pont előnnyel vezet a Campeonato Brasileiróban.

A rangadón egyetlen gólját Wellington Paulista szerezte a 14. percben, az argentin Walter Montillo beadása után fejelt a vendégcsapat kapujába. Utóbbi egyébként a lefújás után elmondta, kellemes meglepetés számára, hogy a Cruzeiro elfoglalta az első helyet.

A Belo Horizonte-i alakulat ugyanakkor nem érdemtelenül állt a tabella élére, hiszen a legutóbbi négy mérkőzéséből egy döntetlen mellett hármat megnyert – nem mellékesen: ezeken még csak gólt sem kapott, miközben a riválisai meg-megbotlottak az elmúlt időszakban.

Az egy meccsel kevesebbet játszott, jelenleg harmadik Corinthians a hétvégén ismét lenyelte a vereség keserű piruláját, hazai pályán 4-3-ra kapott ki a kiesőhelyen álló Atletico Goianiensétől, holott már első percben vezetett. Igaz, a második félidő elején tíz emberre fogyatkozott – éppen a gólszerző Da Silva Leandro Castant állították ki. A Sao Pauló-i csapat háromgólos hátrányba került, és ugyan a végére szorossá tette a meccset, a sorsát nem kerülhette el…

Ahogy Adilson Batista vezetőedző sem, aki a meglepő és egyben kínos vereség miatt lemondott. Batista augusztusban vette át a szakmai munka irányítását Mano Menezestől, aki elfogadta a brazil szövetség felkérését, és szövetségi kapitányként vállalt munkát.

Campeonato Brasileiro, 29. forduló:
Santos-Atletico Paranaense 2-0
Vasco da Gama-Gremio Porto Alegre 3-3
Gremio Prudente-Sao Paulo 2-3
Corinthians-Atletico Goianiense 3-4
Botafogo-Palmeiras 0-0
Cruzeiro-Fluminense 1-0
Goias-Vitoria 1-0
Avai FC-Flamengo 2-2
Internacional-Atletico Mineiro 1-0
Ceara SC-Guarani 2-0

Az élcsoport:
1. Cruzeiro 54 pont
2. Fluminense 52
3. Corinthians 49/28 mérkőzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik