Foci

Özil nem nagy veszteség

A Werder Bremen vezetőedzője, Thomas Schaaf nincs elájulva egykori játékosa teljesítményétől.

A 49 éves szakember élete a Werder Bremenről szól: a klubnál ismerkedett meg a labdarúgással, 1978-tól 17 éven át szolgálta a felnőtt együttest, majd miután edzette az U17-es, az U19-es és a tartalék-csapatot 1999-ben az első számú alakulat trénere lett.

Így nem meglepő, hogy mint a tenyerét, úgy ismeri Mesut Özilt, a Real Madrid német válogatott középpályását aki a nyáron hagyta ott Brémát a blancók kedvéért.

„Mostanában amikor szóba kerül Mesut, akkor mindig arról beszélünk, hogy milyen jól ment neki egyes meccseken. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan időszakai, amikor elég gyengén muzsikál, példának okáért ott van a legutóbbi tavasz, amikor igen halovány volt” – bökött oda korábbi játékosának Schaaf a Syker Kreiszeitung hasábjain majd azt is hozzátette, nem volt nehéz pótolni Özilt.

A vezetőedző szavainak kissé ellentmond, hogy a Werder 7 forduló után mindössze a 13. a Bundesligában, két-két győzelem és döntetlen mellett három vereséget is elszenvedett a csapat, ráadásul mínusz 5-ös gólkülönbséget sikerült eddig összehozni – ennél csak három rosszabb mutató van az egész bajnokságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik