Foci

Del Piero visszavonulhat?

A Juventus emblematikus játékosának szerződése a nyáron lejár, előkerült a régi sláger: a klub nem kívánja meghosszabbítani.

Legutóbb a 2006-07-es szezon környékén ment a hercehurca a hosszabbítás körül, akkor az új vezetőséggel jutott egyezségre nehezen a 35 éves játékos.

Del Piero a Padovánál töltötte ifjonti éveit, majd miután 1991-ben debütált az élvonalban a csapat színeiben, két évvel később lett a Juventus labdarúgója. A támadó azóta a klub legtöbb gólt szerző játékosává vált, 459 mérkőzésen 197-szer talált be, ötszörös olasz bajnok, négyszeres Olasz Szuperkupa- és egyszeres Olasz Kupa-győztes, míg a nemzetközi porondon egy Bajnokok Ligája-trófea, illetve egy-egy UEFA-kupa-, Európai Szuperkupa- és Intertotó-kupasiker is összejött. Páratlan pályafutást több gólkirályi cím is tarkítja.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy a klub első emberei nem akarják meghosszabbítani a játékos nyáron lejáró szerződését, azonban a lap azt is megpendítette, hogy Del Piero visszavonulása esetén máris várna egy állás a csapatnál.

Alessandro Del Piero ugyanakkor nem foglalkozik a jövővel, ő a Lecce elleni, jövő heti meccsre koncentrál és arra, hogy hamarosan átadja a múltnak Giampiero Boniperti klubrekordját: a legendás támadó 178 gólt lőtt a bajnokságban Zebra-mezben, Alex 177-nél jár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik