Foci

Messi: Batista maradhatna a kapitány

Az argentin válogatott első számú csillaga jelenlegi, de csak ideiglenes jelleggel megbízott kapitánya mellett kampányol.

A világbajnokságról dicstelenül távozó Diego Maradonát váltó Sergio Batista nyugalmat kölcsönzött az Albicelestének, s a játékosok is elégedettek az őket a világbajnok spanyolok ellen 4-1-es győzelemre vezető „tábornokkal”. Legutóbb Lionel Messi jelezte, hogy kedvére lenne, ha Batista maradna a szövetségi kapitány.

Az argentin szövetség (AFA) későbbre ígérte a döntést, ám mivel a csapat Batista mögött áll, aligha jelölnek ki mást helyette. Messi számára különösen fontos Batista személye, hisz alatta játszott az U20-as és az olimpiai válogatottban is.

„Szeretném, ha Batista maradna a kapitány: remekül bánik a csapattal, emellett felkészült és pedagógiai érzékkel is megáldott edző. Örömmel érkezek a válogatott edzőtáborába, hisz a hangulat is remek” – árulta el Messi a madridi AS-nek. „Mi rendezzük a Copa Américát, így csakis a győzelem elfogadható számunkra. És még jobb lenne, ha ezt Batista alatt érhetnénk el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik