Foci

Kétmillió eurót követel Radomir Antic

A helyi média értesülései szerint kétmillió eurós keresetet nyújtott be a Szerb Labdarúgó Szövetség (FSS) ellen Radomir Antic, akit szeptemberben menesztettek a szövetségi kapitányi posztról.

A szervezet azért állította fel a kispadról a 61 éves szakembert, mert a csapat csalódást keltő teljesítménnyel, csoportutolsóként végzett a nyári, dél-afrikai világbajnokságon.

A belgrádi napilapok információi szerint Antic azt a pénzt követeli, amit fizetésként kapott volna, ha kitölti 2012-ig szóló szerződését. A szövetség elnöke, Tomislav Karadzic azt mondta, a szakvezető a benyújtott kereset ellenére “egyetlen fillért sem kap majd.”

Az FSS a vb után, hosszú huzavonát követően, augusztusban állapodott meg Anticcsal arról, hogy a szövetségi kapitány fizetése havi 100 ezer euróról 50 ezer euróra csökken. Az erről szóló szerződés-kiegészítést azonban a szakember nem írta alá.

A trénert a nemzetközi szövetség (FIFA) júliusban négy mérkőzésre eltiltotta, mert az Ausztrália elleni utolsó világbajnoki csoporttalálkozó után odarohant a bíróhoz, és hevesen gesztikulálva reklamált nála.

Anticot szeptember 15-én Vladimir Petrovic váltotta a szerb válogatott kispadján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik