Foci

Januárban aktív lesz a Bayern

A Bundesligában anonimitásba süllyedő bajorok úgy tűnik, orvosolnák a nyári mulasztást.

A Bayern nyáron csak passzív szemlélője volt az átigazolási herce-hurcának, a németek csupán a kölcsönből visszaérkező játékosaikkal (Kroos, Breno) erősödtek – Louis van Gaal ugyanis kellő erősségűnek érezte keretét. A holland tévedett, hisz a sérülések és a világbajnokság utáni fáradtság szétzilálta a bajorok sorait.

A Bayern erősítésre szorul, s elsősorban hátsó alakzata „sántít”. A müncheniek így a védőkre koncentrálnak majd a januári átigazolási időszakban, s akár világklasszissal erősíthetnek.

A korábban a Napolival összeboronált brazil Michel Bastos ügynöke ugyanis a Spox.comnak elárulta, tartják a kapcsolatot a német bajnokkal, s a játékos is inkább távozna egy BL-esélyes együttesbe, mintsem az olasz élvonal „felső középosztályába” tartozó dél-olaszokhoz.

A 27 esztendős játékos képes bejátszani a teljes bal oldalt: védőként de szélsőként is remek, így akár a müncheni védelem balszélén, vagy egy sorral előrébb, Ribéry helyetteséként – a támadásokat segítve – kaphatna szerepet. A játékos sorsa attól is függ, a tavasszal épp a Bayern által oda-vissza vert, ám elődöntős szereplésével így is fennállása legszebb nemzetközi sikerét elérő Olympique Lyon milyen messze jut a BL-ben.

A kezdet biztató, hisz a bajnokságban szenvedő franciák eddig makulátlan teljesítménnyel vezetik csoportjukat, akárcsak a szintén száz százalékos Bayern.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik