Foci

8 gól és 8 milliós felajánlás, Egervári elégedett

A magabiztos siker után mindenki elégedett lehet a magyar válogatott teljesítményével. Pénzt is sikerült gyűjteni.

A Puskás Ferenc Stadion közel tízezres közönsége már a 10. percben örülhetett az első gólnak, amelyet Rudolf Gergely szerzett, aki később még egyszer betalált, miközben Szalai háromszor vette be San Marino kapuját. Rajtuk kívül Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs, valamint büntetőből Gera Zoltán volt eredményes.

Egervári Sándor tanítványai végig uralták a mérkőzést, és a magyar nemzeti csapat történetében ennél nagyobb különbségű sikerre legutóbb az 1982-es mexikói világbajnokságon volt példa, amikor az együttes Salvadort verte 10-1-re.

1975-ben 8-1-re nyertünk Luxemburg ellen, azelőtt 1959-ben sikerült 8-0-ra győzni, akkor Svájc ellen.

A magyar együttes így két győzelemmel és egy vereséggel hat pontot szerzett az E csoportban, s jövő kedden Finnországban lép pályára.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint 10.590 néző látta a találkozót, így nettó 8 millió forint volt a jegybevétel, amelyet teljes egészében az iszapkatasztrófa károsultjainak ajánl fel.

Eb-selejtező, E csoport:

Magyarország-San Marino 8-0 (4-0)
gólszerzők: Rudolf (10., 25.), Szalai (18., 27., 48.), Koman (60.), Dzsudzsák (89.), Gera (92., 11-esből)

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:

“Jó mérkőzést játszottunk, nagyon örülünk a három pontnak, szép gólokat szereztünk, ami a közönséget is kiszolgálta. Úgy vélem, a nézők jól szórakoztak. Ma megünnepeljük a sikert, de holnaptól már a finnek elleni, idegenbeli meccsre készülünk.”

Giampaolo Mazza, San Marino válogatottjának szövetségi kapitánya:

“Nagyon jó mérkőzést láthattunk, három gól különösen tetszett, az eredményt pedig reálisnak érzem, mert a magyarok ennyivel jobbak nálunk. Köszönöm a játékosaimnak, mindent megtettek, amit tudtak. Ha ellenfelünk így folytatja, akkor akár az Európa-bajnokságra is kijuthat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik