Foci

Megvan a Liverpool leendő tulaja

A Boston Red Sox baseballcsapatot is tulajdonló New England Sports Ventures lett a végső befutó.

Az FC Liverpool vezetői megállapodtak a labdarúgóklub eladásáról a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa.

Martin Broughton, a Liverpool elnöke – a szerdai bejelentést követően – a csapat hivatalos internetes oldalának adott nyilatkozatában úgy fogalmazott, nagyon elégedett azzal, hogy sikeresen zárták az eladási folyamatot, s a döntést alapos megfontolás előzte meg.

“A vezetőség úgy határozott, hogy a NESV ajánlatát fogadja el, mert ez felel meg leginkább azoknak a kritériumoknak, amelyeket előzetesen meghatározott – mondta Broughton. – Az üzleti filozófiájuk a győzelemről szól, s ezt jól mutatja a bostoni baseballcsapat sikere.”

A Liverpool jelenlegi tulajdonosai, az amerikai Tom Hicks és George Gillett 2007 februárjában vásárolták meg a Mersey-parti klubot csaknem 219 millió fontért. Idén áprilisban a Barclays Capital nevű céget bízták meg azzal, hogy találjon vevőt a jelentős adósságokkal küzdő klubnak, s a British Airways légitársaság vezetőjét, Broughtont nevezték ki elnöknek, így ő felügyelte az értékesítési folyamatot.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes futballegyesület 237 millió fonttal tartozik legfőbb hitelezőjének, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg fizetési határidőként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik