Foci

Zambrotta százados lehet

A 2006-os világbajnok hátvéd jelenleg 97 válogatottságnál tart, de szereti a kerek számokat.

A Milan bekkjét Cesare Prandelli némi meglepetésre behívta az Eb-selejtezőkre készülő olasz válogatott keretbe. A játékos a világbajnokság óta nem lépett pályára az azúrkékeknél, sokan úgy gondolták, befejezi. Gianluca Zambrotta a maga részéről elárulta, nem elégszik meg a meghívóval, s szeretné elérni századik válogatottságát.

„Már a világbajnokság után is mondtam, hogy még szeretnék játszani a nemzeti csapatban, s amikor Cesare Prandelli szólt, egy pillanatnyit sem gondolkodtam” – árulta el a védő a csapat sajtótájékoztatóján. “Nem akarom elvenni a helyet senkitől, s nem akarok minden áron játszani. Azonban célkitűzésem van: szeretném elérni a 100. mérkőzést.”

A futballista Antonio Cassanónak is üzent: a genovai ugyanis megorrolt a „régiekre”, mivel úgy tudta, Marcello Lippi az ő tanácsukra ejtette a vb-keretből.

„Cassano? Ugyan már, az ő szereplése nem rajtunk, veteránokon múlott. Lippi döntött ebben a kérdésben, s az okok kettejükre tartoznak. Örülök, hogy Antonio ismét válogatott, hisz az olasz labdarúgásban jelenleg nincs túl sok fenomén. Ő, Balotelli és Pirlo viszont igazolják, hogy az olasz tehetségek forrása nem apadt el.”

Olaszország pénteken Észak-Írországgal játszik idegenben, míg kedden a szerbeket fogadja Genovában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik