Foci

Del Piero: idén szolidabb a Juventus

A torinói veterán szerint Luigi Delneri munkája máris gyümölcsözik; jelentősen erősödött a Juve tartása.

A Juventus gól nélküli döntetlennel zárta a milánói kiruccanást, az Inter elleni derby d’Itálián a vendégek remekül lezárták a területet, így a bajnok előtt nem sok lehetőség adódott. Alessandro Del Piero úgy véli, csapata elsősorban védekezésben nyújtott kimagaslót, a tavalyi – nagy pofonokba „belenéző” – Juventus a múlté.

„A csapat jól, taktikusan játszott” – értékelt Alex a klub honlapján. „Mindannyian egyet akartunk, egy megfelelő eredményt, s a bajnok otthonában elért 0-0 nem olyan rossz. Ha mindvégig azzal a határozottsággal játsszunk, ahogy az Inter ellen, akkor nem lesz baj. Jó úton járunk, s az alapokhoz elsősorban az kellett, hogy a védelem erősödjön.”

Csapattársával egyetértett az „érintett” Giorgio Chiellini is, aki szerint a pontot mindkét csapat megérdemelte. A védő elárulta, hogy egész héten az Inter támadásszövéseit nézték videón.
„A végeredmény korrekt, egyik csapat sem érdemelt győzelmet” – vélte a Sky Sport Italiának nyilatkozó középső védő. „Kiválóan kikapcsoltuk Eto’ót és Sneijdert, az Inter játékát visszaszorítottuk. Nagyon keményen készültünk a derbire, emellett rengeteget videóztunk: bejött.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik