Foci

Suarez megint kezezett, kikapott az Ajax

A vb után ezúttal is kézzel ért a labdához az uruguayi, csakhogy ezúttal ártatlan szituációban, ráadásul gól lett a vége.

Hatalmas meglepetés született a holland labdarúgó-bajnokságban. A listavezető Ajax Amszterdam hazai pályán kapott ki az Utrecht ellen. Ráadásul buta hibák miatt kaptak ki, leginkább az első gól szárad az egyik hazai játékos lelkén. Történetesen Suarezén.

Az uruguayi támadó egy beívelést követően felemelte kezét, és mivel ilyen után 11-esnek kell következnie, nem úszta meg a csapat. Az utrechti Wolfswinkel nem hibázott a 6. percben, és mivel a 15. percben ismét büntetőt rúghatott, felsejlett a vendéggyőzelem lehetősége. Aztán értékesítette a 11-est, onnantól kezdve pedig már nem tudott fordítani az Ajax. De Jong csak a 90. percben tudott szépíteni.

Eredmény, holland bajnokság:

Ajax – Utrecht 1-2
gólok:
De Jong, illetve Wolfswinkel (2 – mindkettőt 11-esből)

Suarez kezezése:

Az uruguayi támadó a dél-afrikai világbajnokság negyeddöntőjében Ghána ellen a gólvonalról mentett kézzel, amiért kiállították. Csapata ugyanakkor kiharcolta a hosszabbítást az afrikai csapat ellen, ugyanis Asamoah Gyan kihagyta a büntetőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik