Foci

Pazzini: szégyen ez a pálya!

A genovaiak táborában elég nagy a felháborodás, edzője mellett a meccset eldöntő Pazzini is a pálya állapotát kritizálta.

A Sampdoria kínkeserves győzelmet aratott a DVSC felett, Giampaolo Pazzini büntetőjével ugyan korán előnybe került, ám a későbbiekben az olaszok ritkán tudtak a debreceniek mögé kerülni, s ha meg is tették, az utolsó passz, mozdulat, lövés hiányzott. A gólszerző szerint a pálya is ludas a mérsékelt teljesítmény miatt.

„Az első bajnoki óta nem nyertünk, szóval kellett ez a siker. Mégsem vagyok elégedett” – árulta el a futballista a Sampdoria hivatalos honlapján. “A korábbi mérkőzésektől eltérően néha felvillantottunk valamit a támadójátékunkból, ám ellenfelünk elsősorban a védekezésre koncentrált, feladta a támadás, azaz a futball lehetőségét. Lezárták a területeket, s ebben a pálya is segítségükre volt.”

A debreceniek hozzáállását firtató játékos ugyanakkor elsősorban a pálya miatt dühös, szerinte a Luigi Ferraris (ismertebb nevén Marassi) gyepszőnyege egész egyszerűen alkalmatlan a játékra.

„Szégyen! Csakis ezt tudom mondani, ha a Marassi gyepére gondolok. Nem a negyedik vonalban játszunk, nem is tudom, egyesek hogy képzelhetik, hogy ezen a legelőn olasz bajnokikat és európai kupamérkőzéseket lehet rendezni. Még az egyensúlyt is nehéz megtartani, nemhogy labdát kezelni és játszani. Ilyen pályán nem lehet szép labdarúgással előrukkolni, s ha arra gondolok, hogy itt válogatott találkozót akarnak rendezni, végigfut a hátamon a hideg. Október 12-én a szerbekkel játszunk itt, s már szinte látom, a játékosok milyen megdöbbenéssel fogadják majd a körülményeket.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik