Foci

Gyenge volt a Benfica védelme

A Schalke edzője elégedett a Benfica elleni győzelemmel, s reméli, a javuló forma a bajnokságban is visszaköszön.

A német ezüstérmes két, hajrában szerzett, góllal legyűrte a portugál csapatot, ám már az első félidőben is veszélyesebben játszott, Raúl például kapufát lőtt, míg Rakitic szabadrúgása is centikkel tévesztett célt. A gelsenkircheniek szakvezetőjével ellentétben a lisszaboniak edzője a figyelmetlen védekezést kárhoztatta.

A bajnokságot rendkívül rossz formában kezdő Schalke legutóbbi két bajnokiján négy pontot gyűjtött, s a javuló tendenciát átmentette a BL-csoportmeccsre is, elsősorban Raúl és Huntelaar játszott kiválóan, de Farfán és a cserepadról érkező Jones is kitett magáért.

„Természetesen, nagyon örülök a diadalunknak, a csapat kiválóan odatette magát, és az eredmény is jó” – összegzett Felix Magath. „Nagyon nehéz mérkőzés volt, s bizony, az első félidőben nem volt szerencsénk. Ugyanakkor ma mi voltunk a jobbak, ezért győzelmünk megérdemelt.”

Magath kollégája, Jorge Jesus elsősorban védőit okolta a kudarcért.
„Védekezésben alulmúltunk minden standardot” – értékelt Jorge a SportTV-nek. „Két azonos, és könnyen elkerülhető gólt kaptunk, ugyanakkor támadásban sem nyújtottuk azt, amit reméltem. Nem helyeztük nyomás alá a védelmüket, igaz, ebben közrejátszott Oscar Cardozo viszonylag korai sérülése is.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik