Foci

Edzőt buktatott az Estudiantes

Az Estudiantes a la Plata-i derbin 2-0-ra verte a Gimnasiát, amelynek vezetőedzője a találkozó után lemondott posztjáról.

A tavaly Libertaores-kupa-győztes a Estudiantes a 4. fordulóból pótolt találkozón két góllal legyőzte a Gimnasiát a La Platai-derbin, ezzel a tabella élére állt, két ponttal előzi meg a Vélez Sársfieldet és néggyel a San Lorenzót úgy, hogy valamennyi csapat nyolc mérkőzést játszott.

A szerdai rangadón a védő Federico Fernandez a 37. percben szerzett vezetést Estudiantesnek, majd a szünet előtt a csapatkapitány Juan Sebastian Verón büntetőből volt eredményes. Utóbbi gólját megelőzően Fabián Rinaudót második sárga lappal kiállították a Gimnasiából.

A 2-0-ás Estudiantes-győzelemmel zárult találkozó után a vesztes fél vezetőedzője, Diego Cocca bejelentette, hogy távozik posztjáról. “Kipróbáltunk mindent, de sajnos nem járunk sikerrel. Ahhoz, hogy a csapat kilábaljon a jelenlegi, nem túl rózsás helyzetéből, bizony változásra van szükség” – indokolta döntését a 19., azaz utolsóelőtti helyen álló Gimnasia búcsúzó szakvezetője.

Apertura, 4. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Estudiantes-Gimnasia 2-0

Az élcsoport:
1. Estudiantes 19 pont
2. Vélez Sársfield 17
3. San Lorenzo 15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik