Foci

Döntetlen az Európa Liga csúcsrangadóján

A Juventus Iaquinta góljával megszerezte a vezetést Manchesterben, a City azonban egyenlített, 1-1 lett a vége.

Igencsak belekezdett a meccsbe a két csapat, majd Iaquinta vette be Hart kapuját távolról a 11. percben. Ezt követően a Manchester Citynek akadtak nagyobb helyzetei, egy ízben pedig a kapufa tövén csattant a labda, majd Manninger védett nagyot a kipattanónál. A 37. percben érett góllá a hazai nyomás, Johnson talált be Yaya Touré tankönyvbe illő szöktetése után.

Fordulás után kiegyenlítődött a játék, ugyan próbálkozott mind a két oldal, a kapuk igazán nem forogtak veszélyben. A hajrában aztán Del Piero állt oda ismét egy szabadrúgás mögé, a labda azonban előbb a lécre, majd a gólvonalra pattant, végül a mezőnybe vágódott – centiken múlt. Mivel a folytatásban már nem sikerült eldönteni a három pont sorsát, osztoztak a pontokon a felek.

A címvédő Atlético Madrid hazai pályán fogadta a Leverkusent és az előzetes híreknek megfelelően az utóbbi időben a térdét fájlaló Kun Agüerót nem nevezte a mérkőzésre Quique Sanchez Flores vezetőedző. A vendég Leverkusen szerzett vezetést, a második félidőben Simao azonban egyenlíteni tudott büntetőből, mint az később kiderült, a végeredményt is beállította.

Artjoms Rudnevs a Juventusnak hintett triplája után ezúttal nem talált be, ám így is győztes csapat tagja lehetett. A játéknap legnagyobb győzelmét a Sporting Lisszabon aratta, a portugálok a Levszki Szófián gázoltak át, a siker értékét pedig növeli, hogy minden egyes gólt más játékos szerzett. Meglepő eredmény, hogy a Dinamo Kijev simán kikapott a Sheriff Tiraspol vendégeként.

A Debrecen 1-0-ás vereségéről és a korábbi meccsekről ITT olvashat.

Eredmények:
Atlético Madrid – Leverkusen 1-1 (Simao 51. – 11-esből ill. Derdiyok 39.)
BATE Boriszov – AZ Alkmaar 4-1 (Rodionov 4., Kontsevoj 49., Bressan 77. – 11-esből, Olekhnovics 83. ill. Sigthorsson 89.)
Gent – Lille 1-1 (De Smet 5. ill. Frau 20.)
Lech Poznan – Salzburg 2-0 (Arboleda 46., Peszko 80.)
Manchester City – Juventus 1-1 (Johnson 37. ill. Iaquinta 11.)
Palermo – Lausanne 1-0 (Migliaccio 79.)
PAOK – Dinamo Zágráb 1-0 (Ivics 56.)
Rosenborg – Arisz 2-1 (Moldskred 37., Prica 68. ill. Ruiz 43.)
Sheriff Tiraspol – Dinamo Kijev 2-0 (Erokhin 8., Jymmy 37. – 11-esből)
Sporting – Levszki Szófia 5-0 (Carrico 30., Maniche 43., Salomao 53., Postiga 61., Matisa 79.)
Villarreal – Club Brugge 2-1 (Rossi 41., Rodriguez 56. ill. Donk 45.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik