Foci

Blanc: Benzema nem dolgozik eleget

A francia szövetségi kapitány szerint a támadó edzettségi állapota egyenlő a nullával, szerinte keveset dolgozik.

Laurent Blanc szövetségi kapitány tőle szokatlan módon meglehetősen éles kirohanást intézett a válogatottban és a Real Madridban is formáját keresgélő támadó felé. Az egykori világklasszis védő szerint Karim Benzema edzettségi állapota minimum megkérdőjelezhető, és a hozzáállása sem a legjobb. Rossz tanácsadókra gyanakszik.

Mindez azért is érdekes, mert korábban Jose Mourinho, a spanyolok szakvezetője a Marcának azzal indokolta Benzema auxerre-i bevetését, hogy elégedett a játékos fejlődésével, aki szerinte serényen dolgozik, és mindenek előtt érti az ő futballfilozófiáját.

Blanc ezzel ellentétben úgy véli, a támadó csak-csak végigdolgozza az edzéseket, fejben azonban valahol messze jár, s ezért taktikailag és pszichésen is visszaesett – ráadásul nincs önbizalma.

„Nem szokta meg a munkát” – állította Blanc az AP hírügynökségnek. „Ha szemtől szembe beszélgetek vele, végighallgat, ám mintha nem jegyezné meg a hallottakat. Még a legfigyelmesebb futballisták is könnyen meginognak egy olyan helyzetben, amikor hirtelen a Real Madridnál találják magukat, és sokan azt suttogják a fülükbe, hogy ők a legjobbak, s bizonyítottak már eleget. Ez nincs így, és az ilyen barátok valójában ellenségek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik