Foci

Tovább robog az élen a Vidi

A Videoton együttese André Alves 84. percben szerzett góljával nyert 2-1-re Zalaegerszegen.

Az összecsapást a 7. fordulóból halasztották el, akkor a zalaegerszegi pálya alkalmatlansága miatt nem lehetett megrendezni a mérkőzést. Ma sem volt biliárdasztal simaságú a gyepszőnyeg, de az érintettek a meccs lejátszása mellett döntöttek a pályabejáráskor.

A sárga felsőben és fekete alsóban játszó Vidi kezdte jobban az összecsapást, a kezdőrúgás után Sándor passzolta el a labdát két hazai védő között, Alves balos lövése azonban keresztbe elment a kapu előtt.

Az ezt követő percek is a vendégeké voltak, azonban az eső áztatta, mély talajon nem volt könnyű igazán nagy helyzetet kialakítani, legfőképp mezőnyben birkóztak a felek. A 28. percben aztán góllá érett a Videoton fölénye: Elek szerzett labdát a középpályán, középre ívelt, a játékszer a hosszú oldalon érkező Polonkai elé került, aki senkitől sem zavartatva lőtt Vlaszák kapujába.

Mintha csak a bekapott gólra várt volna a Zalaegerszeg, ritmust tudott váltani a csapat, Illés remekbe szabott beadása után (külsővel tekert be) Pavicsevics fejesét kellett bravúrral szögletre tornáznia Bozsovics kapusnak. A montenegrói kapus aztán a sarokrúgást követően már nem volt ilyen magabiztos, ütközött Miljatoviccsal majd összerogyott, így Vargának három méterről nem volt nehéz dolga a hálóba találnia.

A játékrész zárásaként még Vlaszák védett nagyot Alves közeli próbálkozásánál, 1-1-nél érte a csapatokat a szünet.

A második felvonásban sokáig nem láthattunk szép játékot, kissé alábbhagyott a tempó, a hazaiaknak akadt pár helyzete. Erre Mezey György unt rá hamarabb a két szakvezető közül, pályára küldte Vasziljevicset, majd a védő Hidvégit a csatár Nikolicsra cserélte. Ennek ellenére egy kontra végén Szalai szerezhette volna meg a vezetést a Zetének a 73. percben, a középpályás lövését azonban Bozsovics vetődve védeni tudta.

A hajrában mondhatni a semmiből lőtt gólt az utóbbi időben remek formában játszó André Alves: a friss Nemanja Nikolics tolta meg a labdát védője mellett, majd középre adását a brazil közelről lőtte a tehetetlen Vlaszák kapujába.

A 89. percben Kamber csúsztatott a kapu fölé négy méterről, ezzel pedig úgy tűnt, a hazaiak ellőtték az összes puskaporukat, így a Videoton összességében megérdemelten hozta el a három pontot a ZTE Arénából. A székesfehérváriak így három egységgel vezetik a tabellát az egymeccses hátrányban lévő MTK előtt.

Eredmény:
Zalaegerszeg – Videoton 1-2 (Varga 37. ill. Polonkai 28., Alves 84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik