Foci

Amszterdamban ikszelt a Milan, a hajrában nyert a Real

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján nyert a Roma, a Bayern München, a Chelsea és az Arsenal is.

Az Ajax kezdett jobban, az amszterdamiak az első percekben gyakorlatilag lefocizták a pályáról olasz ellenfelüket, a Milannak csak momentumai voltak. A nyomasztó mezőnyfölény a 23. percben érett góllá, El Hamdaoui lőtt közelről a hálóba, miután Suarez centerezett egy Nestának kiosztott kötény után.

Nem sokkal később Robinho egalizálhatott volna, azonban a leshatárról kilépve gurított mellé, pedig Stekelenburg kapus már elfeküdt. Ibrahimovic aztán betalált volt csapata ellen, Pirlo indította Seedorfot, a holland pedig nagyszerűen szolgálta ki a svéd támadót. Fordulás után itt is, ott is akadtak helyzetek, főleg az Ajax nyomott,azonban a hajrában Stekelenburgnak kellett kipiszkálnia Boateng hálóba tartó lövését, döntetlen lett a vége.

Mindeközben a Chelsea hazai pályán nem lacafacázott, Terry már a 7. percben betalált, Anelka büntetője után pedig már szűk fél óra elteltével kétgólos előnybe került a londoni gárda a Marseille ellen. Úgy tűnt ezzel a találkozó érdemi részét le is tudták a felek, így az angolok két győzelemmel, a franciák két vereséggel rajtoltak.

Egy másik londoni csapat, az Arsenal Belgrádban volt érdekelt, Arshavin révén pedig a vezetést is korán megszerezte. A Partizannál ugyan nem sokat volt a labda, azonban több helyzete is akadt, majd Cleo értékesített egy büntetőt a 33. percben. A második felvonásban aztán igen korán kiszórták Jovanovicot, a nyári igazolás Chamakh pedig a 71. percben váltotta gólra az emberelőnyt, majd Squillaci is betalált, beállítva az 1-3-as végeredményt.

Rómában egy mozgalmas meccsen nyertek a hazaiak, a Farkasoknak egy jól sikerült két perc kellett a három pont megszerzéséhez a Cluj ellen. Ugyan a romániai csapat szépített az utolsó negyedórába érve, egyenlíteni azonban már nem tudott.

A Real Madrid sokáig gólnélküli döntetlenre állt a francia Auxerre otthonában, ez pedig egy újabb támadási felület lett volna a fanyalgóknak, akik José Mourinhót kritizálták az utóbbi időben. A blancók végül Di María góljával diadalmaskodni tudtak, azonban a játék képe alapján jóval nagyobb volt a különbség a két csapat között.

A Shakhtar Donyeck a portugál Braga otthonában diadalmaskodott 3-0-ra, a Bayern München pedig a Debrecent a selejtezőben búcsúztató Baselt verte 2-1-re idegenben, Schweinsteiger duplájával fordítottak a bajorok.

Eredmények:

E csoport:
FC Basel (svájci)-Bayern München (német) 1-2 (Frei 18. ill. Schweinsteiger 56., 89. – az első 11-esből)
AS Roma (olasz)-CFR Cluj (román) 2-1 (Mexes 69., Borriello 71. ill. Rada 77.)

F csoport:
Korábban közölt eredmény: Szpartak Moszkva (orosz)-MSK Zilina (szlovák) 3-0 (Ari 34., 61., Ibson 89.)
Chelsea (angol)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (Terry 7., Anelka 28. – 11-esből))

G csoport:
AJ Auxerre (francia)-Real Madrid (spanyol) 0-1 (Di María 80.)
Ajax Amsterdam (holland)-AC Milan (olasz) 1-1 (El Hamdaoui 23. ill. Ibrahimovic 37.)

H csoport:
Partizan Beograd (szerb)-Arsenal (angol) 1-3 (Cleo 33. – 11-esből ill. Arshavin 15., Chamakh 71., Squillaci 82.)
Braga (portugál)-Sahtar Donyeck (ukrán) 0-3 (Adriano 56., 72., Douglas 90. – 11-esből)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik