Foci

Holtby nem lesz angol válogatott

A német listavezető Mainz csapatának „esze”, Lewis Holtby kijelentette, hogy számára csakis a német válogatott létezik.

A Mainz egymás után döntögeti a bálványokat – a 2009-es bajnok Wolfsburg és a Werder Bremen után a kiscsapat a címvédő Bayern Münchent a bajor csapat stadionjában tréfálta meg. Szalai Ádám, Schürrle, Allagui egymást múlják felül, a legnagyobbat azonban Lewis Holtby ázsiója nőtt, a Schalke kölcsönjátékosát már az angolok is kinézték.

Az angol apától és német anyától származó labdarúgó nagy Everton-drukker, azonban hiába keresték meg az angolok, a német U21-es válogatott csapatkapitánya a vb-bronzérmes válogatottban szeretné ostromolni a sikereket. A ZDF televízióban a húszesztendős támadó középpályás leszögezte, korábbi döntése nem változott.

„Bár gyerekkoromban az angol válogatottról álmodoztam, pár éve a német nemzeti csapat mellett döntöttem. Édesapámmal is megbeszéltük a választásomat, és ő elfogadta azt” – fogalmazott a játékos.

Elképzelhető, hogy Holtby már idén bemutatkozhat a Nationalelfben, Németország ugyanis novemberben a svédekkel játszik barátságos mérkőzést, s Joachim Löw szövetségi kapitány kijelentette, hogy a találkozón több igéretes tehetségnek is lehetőséget ad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik