Foci

Dombi: mindenki nézzen magába

A Debrecen rutinos szélsője szerint először a fejekben kell rendet tenni, utána jöhetnek a győzelmek is.

Nem úgy alakult az elmúlt időszak a Debreceni VSC-TEVA csapata számára, ahogyan elképzelték. A rendkívül szokatlan rossz sorozat a Győr elleni 0-3-mal kezdődött, majd a Metalliszt Harkiv elleni 0-5-tel folytatódott. Az Újpest ellen még 1-1-et ért el a csapat, de a hétvégén a Soproni Liga újonca, a Siófok 4-1-es vereséget mért Herczeg András csapatára (a félidőben már 4-0- volt a balatoni együttesnek).

Dombi Tibor, a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa a loki.hu oldalnak adott helyzetjelentést a kialakult helyzetről.

– Nem vagyunk hozzászokva, hogy ilyen vereségeket szenvedjünk – fogalmazott Dombi. – Amikor azonban sorra jöttek a sikerek, számítani lehetett rá, hogy egyszer csak gödörbe kerülünk. Személy szerint én tudtam, hogy az öt és fél hónapos menetelésnek lesz majd hullámvölgye. Pláne így, merthogy ki lehet kapni még egy Siófoktól is, de a hozzáállás és maga a játék, ahogy kinéztünk a pályán, az nem hozzánk illő volt. Ezen kell változtatni!

Lehet itt okoskodni, de a legfontosabb, hogy mindenki saját magában rendezze el a történeket, és ne másban – körülményekben, edzőkben, szurkolókban, vezetőkben vagy másik játékosban – keresse a hibát. Az első lépés, amit meg kell tenni ahhoz, hogy elinduljunk felfelé, az az önértékelés. Később is lesznek nehézségek, de könnyebb túllépni rajta, ha mindenki magába néz – vélekedett a 11-eseket kiharcolásáról nevezetes középpályás.

A DVSC-TEVA csütörtökön a Sampdoria ellen játszik Genovában Európa Liga találkozót.

– Ha most egy kiscsapatot legyőznénk, nem beszélhetnénk javulásról, ellenben ha Genovában jól futballozunk, és szép eredményt érünk el, akkor gyorsan ki tudunk jönni a slamasztikából – fejezte ki reményét a Loki játékosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik