Foci

Schembri triplával rontotta el Végh örömét

André Schembri mesterhármasával a Ferencváros 3-1-re legyőzte idegenben a Vasas csapatát. Végh Zoltán 560. élvonalbeli bajnokiján lépett pályára, ezzel beállította Kuttor Attila rekordját.

Az első félidőben főleg a Fradi akarata érvényesült, a hét közben a kupában remeklő Miljkovic pedig nagyon élt a hazai védők között: előbb akadt egy hatalmas helyzete, amibe még bele tudtak állni a bekkek, majd a 22. percben miután lecselezett három Vasas-játékost is, gólt lövetett Schembrivel, korán előnybe került a Ferencváros.

Még fel sem ocsúdhattak az angyalföldiek, amikor a máltai megszerezte második találatát, ezúttal Sztaniccsal kényszerítőzött, majd okosan spiccel a hosszú alsóba lőtt – állva maradt a Vasas.

Fordulás után Schembri növelhette volna tovább a különbséget, azonban az 560. magyar élvonalbeli meccsén pályára lépő, ezzel Kuttor Attila erre vonatkozó rekordját beállító Végh Zoltán hatalmas bravúrral védeni tudott.

Ahogy az ilyenkor lennei szokott, a kihagyott helyzet megbosszúlta magát, a túloldalon a csereként beálló Lázok gurította be Ranilovic alatt a labdát a hálóba. Nem tartott sokáig a hazai öröm, a középkezdés után Schembri fejesét fogta Végh, azonban az egyik felszabadítani igyekvő védő a máltaira rúgta a labdát, amely így a Vasas kapujában kötött ki.

A folytatásban a hazaiak rekorder kapusa lőtte rá a lasztit a Fradi triplázójára, a játékszer pedig majdnem a hálóban kötött ki, ám a kapufa külső felén hagyta el végül a játékteret. Több gól már nem született, a két rossz formában lévő fővárosi csapat csatáját a Ferencváros nyerte meg teljesen megérdemelten.

Eredmény:
Vasas – Ferencváros 1-3 (Lázok 52., ill. Schembri 22., 30., 53.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik