Foci

Sztankovics az Interből megy nyugdíjba

A szerb középpályás kitölti szerződését, majd az Internazionale játékosaként vonul vissza.

Dejan Sztankovics amondó, 95 százalék az esély arra, hogy Milánóban fejezi majd be pályafutását. A 32 esztendős szerb válogatott játékosnak 2014-ig érvényes szerződése van a milánói gárdánál, s bár addig mindenképpen szeretne futballozni, azt követően inkább befejezi, mintsem egy kisebb csapatban levezessen.

A Sky Sport Italiának nyilatkozó klasszis ugyanakkor még nem tudja, mit fog csinálni azt követően, hogy szögre akasztja a cipőket.

„Azt hiszem, az Inter játékosaként hagyok majd fel a labdarúgással” – fogalmazott a labdarúgó. „2014-ig szól a kontraktusom, s jelenleg 95 százalék esélyt látok arra, hogy más csapatban már nem fogok játszani. Egyelőre nem tettem lépéseket afelé, hogy edzői képesítést szerezzek, inkább televíziós kommentátorként maradnék a labdarúgás mellett, de abban is látok fantáziát, hogy egyszer akár a szerb csapat szövetségi kapitánya legyek, mondjuk Szinisa Mihajlovics oldalán.”

A 93-szoros szerb válogatott Sztankovics – akárcsak barátja, a több klubban is megforduló Mihajlovics – a Crvena zvezda és a Lazio érintésével került Milánóba. Az Inter színeiben 2004-től 185 bajnokin lépett pályára és 24 gólt szerzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik