Foci

Kecskemét: minden a legnagyobb rendben

A Petőfi Népe interjúvolta meg Rózsa Pált, aki elmondta, bíznak Urbányi István vezetőedzőben és a játékosokban.

A kecskemetite.hu szemezgetett az újságban megjelenő cikkből. Szó volt edzőbuktatásról, kifizetésekről, akadémiáról, de Sallói István és Joe Böröcz szerepe is terítékre került.

“Szóvá tettem, hogy az eddigi eredményt egy gyengébb játékosállománnyal is el tudtuk volna érni. Elmondtam, hogy továbbra is bízunk az edzőben és a játékosokban. Ugyanakkor hangsúlyoztam: ez a bizalom nem tarthat örökké. Közös buliban vagyunk, mindenkinek vállalnia kell a felelősséget. A pályán az edző hibázza a legkevesebbet. Ezért, ha edzőváltás lesz, akkor néhány játékosnak is mennie kell. De bízom benne, hogy erre nem kerül sor” – kezdte mondandóját Rózsa Pál, a Kecskemét többségi tulajdonosa.

A tulajdonos elmondta, szó sincs edzőbuktatásról, ha azonban kiderülne, hogy pár labdarúgónak ez jár a fejében, szemrebbenés nélkül elküldenék őket. Rózsa hozzátette, azt sem érzékeli, hogy a játékosok klikkesednének, és hogy a rémhírekkel ellentétben a tulajdonosok nem akarnak kiszállni a csapatból, mert “nem buták, nem hagyják elveszni azt a rengeteg pénzt és energiát, amit beletettek a kecskeméti labdarúgás felépítésébe”.

“Elismerem, hogy mi is követtünk el hibákat. Például azt hittük, hogy amilyen jók a labdarúgóink, olyan profi felfogásúak is. Lehet, hogy lazábbra fogtuk őket a kelleténél. Ugyanakkor azt sem mondhatom, hogy nem tesznek meg mindent a győzelemért. A meccsenkénti tíz ziccer legalábbis nem ezt bizonyítja” – felelte arra a kérdésre, hogy miért csak három pontja van a csapatnak.

Sallói Istvánnal kapcsolatban Rózsa elmondta, segített négy játékos leszerződtetésében (Litsingi, Dosso, Ebala és Foxi – a szerk.), míg Joe Böröczre a hamarosan induló kecskeméti akadémiánál számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik