Foci

Zajlik az élet a Schalkénál

A gelsenkircheniek megszerezték első győzelmüket, Huntelaar két éve először boldog, ráadásul a védelem is erősödhet.

A négy bajnoki vereséggel nyitó Schalke ezüstérmeshez méltatlanul kezdte az őszt a Bundesligában – a Lyon elleni emberhátrányban megvívott egygólos BL-vereség még csak-csak belefért – s bizony sokasodtak a felhők Felix Magath kerek feje fölött. A Freiburgban elért 2-1-es siker reménysugár, és Klaas-Jan Huntelaar is egyre jobban formába lendül.

A Real és a Milan kispadjával bensőséges viszonyt ápoló holland támadó már a Dortmund ellen is megcsillantotta tudását (ő szerezte a Ruhr-vidéki derbi szépítő találatát), az SC ellen pedig győztes gólt ért el.

„Az első negyvenöt percben kiválóan játszottunk, s mivel a mi kezünkben volt az irányítás, megérdemelt volt a félidei sikerünk” – értékelt Huntelaar a klub hivatalos honlapján. „Szünet után a Freiburg váltott, s bár jól szűrtük a támadásait, végül igencsak harcos meccsen sikerült győznünk. Örülök a gólomnak, és annak is, hogy javult az összjátékunk.”

A Schalke ennek ellenére a bajnokság utolsó helyén szerénykedik, a tervek azonban merészek: a német klub a Tuttomercatoweb.it szerint januárban bejelentkezik Iván Cordobáért, az Inter kolumbiai középhátvédjéért. A 34 éves dél-amerikainak 2012-ig érvényes a szerződése, de nem kizárt, hogy rábólint a Schalke éves szinten 1.5 milliós ajánlatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik