Foci

Hétgólos meccsen búcsúzott a Chelsea, leégett a Liverpool

A lebetegedő Kádár Tamást nélkülöző Newcastle United 4-3-ra verte a bajnoki címvédőt a Ligakupában.

A fiatal Patrick John Miguel van Aanholt már a találkozó első perceiben megszerezte a vezetést a Chelsea-nek, ez pedig nem sok jóval kecsegtetett a Newcastle-nek. A Szarkák ennek ellenére már az első félidőben fordítani tudtak, Ranger, majd Taylor talált be gyors egymásutánban.

Fordulás után Ameobi már kettőre növelte a differenciát, Nicolas Anelka azonban bő negyedóra alatt szerzett duplájával egalizálni tudott, úgy tűnt hosszabbítás lesz belőle, a Newcastle nigériai támadója azonban még a lefújás előtt eldöntötte a továbbjutás sorsát.

A másodosztályú Scunthorpe ugyan nagy meglepetésre megszerezte a vezetést a Manchester United ellen, a Vörös Ördögök öt gólt vágva fordítottak, Woolford hajrában esett találata már nem osztott, nem szorzott.

A Liverpool ugyanakkor csúnyán megégett, a negyedosztályú Northampton (amely az előző szezont a 11. helyen zárta) ellen büntetőkkel vérzett el Roy Hodgson legénysége, ráadásul hazai pályán. Ugyan igen tartalékos volt a csapat, ez az eredmény azonban így is igen kínos a Vörösökre nézve.

A Manchester City számára is véget ért a sorozat, Roberto Mancini legénysége a West Bromwich Albion otthonában kapott ki. Továbbment az Aston Villa és a Wigan is.

Eredmények:
Aston Villa – Blackburn 3-1 (Heskey 59., Young 75., 77. ill. Givet 34.)
Chelsea – Newcastle 3-4 (van Aanholt 6., Anelka 70., 86. ill. Ranger 27., Taylor 32., Ameobi 49., 90.)
Scunthorpe – Manchester United 2-5 (Wright 19., Woolford 90. ill. Gibson 23., Smalling 36., Owen 49., 71., Park 54.)
Liverpool – Northampton 2-2 (Jovanovic 9., N’Gog 116. ill. Mckay 56., Jacobs 98.) – 11-esekkel 4-2 a Northamptonnak.
Wigan – Preston 2-1 (Gomez 87., N’Zogbia 90. ill. Treacy 23.)
West Bromwich Albion – Manchester City 2-1 (Zuiverloon 55., Cox 57. ill. Jo 19.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik