Foci

Egervári: hasznos volt a madridi tanácskozás

Az UEFA hagyományos edzőkonferencián a magyar szövetségi kapitány statisztikai adatokkal lett gazdagabb.

Az Európai labdarúgó Szövetség szeptember 20. és 22. között Madridban tartotta meg hagyományos edzőkonferenciáját, amelyre a kontinens labdarúgó-válogatottjainak szövetségi kapitányai kaptak meghívót.

A konferencián elsősorban szakmai kérdésekről esett szó, a résztvevők megvitatták a nyári világbajnokság tapasztalatait, elemezték a torna statisztikáit, illetve részletesen megismerhették a spanyol képzési rendszert is.

A rendezvényt Michel Platini, az UEFA elnöke nyitotta meg, de előadást tartott többek között Vicente del Bosque, a spanyol, Bert van Marwijk, a holland, Joachim Löw, a német, Fabio Capello, az angol és Ottmar Hitzfeld, a svájci válogatott kapitánya is.

Az mlsz.hu oldalnak nyilatkozott tapasztalatairól Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

“A FIFA és az UEFA technikai bizottsága által összeállított szakmai anyag fő irányvonala a 2006-os és 2010-es vb tapasztalatainak összehasonlítása volt, megfogalmazták az elmúlt évek trendjeit, illetve azt, hogy miben változott, és merre mozdult a nemzetközi labdarúgás a két torna között, mindezt rengeteg statisztikai adattal alátámasztva.

Nagyon érdekes volt Marcello Lippi elemzése, ő más megközelítésből számolt be a világbajnokságról, lévén csapatával nem szerepelt jól. Rendkívül őszintén, magas fokú önkontroll mellett beszélt saját hibáiról is, elismerte, hogy néhány dologban tévedett, és másként kellett volna döntenie” – mondta Egervári Sándor.

A mieink kapitánya azt is elmondta, a jelenlévők között egységes volt a vélemény a technikai vívmányok felhasználásának fontosságáról. Egervári hozzátette, a terjedelmes, rendelkezésre bocsátott anyagot szeretné megosztani magyar edző kollégáival is, hogy együtt elemezzék annak lényegi pontjait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik