Foci

Eltiltják Messi bántalmazóját

A Lionel Messit keményen felrúgó cseh Tomas Ujfalusi akár tizenkét meccses eltiltást is kaphat.

Az Atlético hátvédje, Tomas Ujfalusi aggódhat, a katalán sport.es információi szerint szigorú büntetést vár rá: akár 12 mérkőzésre szóló büntetést is kaphat. A hátvéd a Barcelona által hétvégén 2-1-re megnyert bajnoki hosszabbításában csúnyán rálépett az argentin bokájára, aki 10-12 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Vicente Calderónban a spanyol bajnok 2-1-re verte az Európa Liga címvédőjét, ám elvesztette egyik legjobbját; Messi szűk két hétig nem léphet pályára. Úgy tűnik, a tettét követően piros lapot kapó Ujfalusi nála is hosszabb időt lesz kénytelen kihagyni, ugyanis a játékvezető, Borbalan Fernandez meccs után rezüméjében külön kiemelte, hogy „a játékos úgy lépett oda, hogy esélye sem volt megjátszani a labdát. Durvasága nyomán az ellenfél orvosi ellátásra szorult, és nem tudta folytatni a játékot.”

A spanyol bajnokság lebonyolítási rendjének 115. cikkelye alapján a durvaságért piros lappal kiállított futballistákat egytől három meccsig tilthatják el, avagy a 97. paragrafus szerint kell eljárni. Utóbbi, „kirivó szabálytalanságok esetén” arra jogosítja fel a fegyelmi bizottságot, hogy az elkövetőt négytől maximum 12 mérkőzésre szóló eltiltással sújtsa.

Ujfalusi azóta már nyilvánosan is elnézést kért, ám mindez aligha menti fel, a sorsa a bizottság kezében van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik