Foci

Cristiano Ronaldo az élre lőtte a Real Madridot

A fővárosi csapat 2-1-re nyert a Real Sociedad otthonában a spanyol bajnokság szombat esti meccsén.

Az első félidőt a Real Madrid kezdte jobban, azonban a kezdeti lendület alábbhagyott. A játékrész második felében úgy tűnt, a hazai pályán játszó Real Sociedad szerzi meg a vezetést, de az Anoeta Stadion közönsége nem örülhetett találatnak a kettős sípszóig.

Fordulás után aztán némi meglepetésre a fővárosiak szereztek vezetést, Angel Di María tekert gyengébbik, azaz jobb lábával a hosszú felső sarokba.

A bekapott gól nem szegte kedvét a Sociedadnak, a vendég védők és Tamudo térdének köszönhetően pedig egy szabadrúgást követően az egyenlítés is összejött. Cristiano Ronaldo megpattanó pontrúgása Bravo hálójában kötött ki és mivel Casillas remek védései miatt már nem született több találat, a Real Madrid bezsebelte a három pontot, ezzel pedig ideiglenesen a spanyol bajnokság élére állt.

A pazar iramú mérkőzés kapcsán mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a hazai csapat legalább egy pontra rászolgált, összességében jobb formát mutatott nevesebb ellenfelénél.

A meccs góljai:

Három összecsapást rendeztek még a La Liga szombati napján: az Espanyol az Almeríát, a Mallorca az Osasunát verte – a pamplonaiaknál kezdőként 73 percet játszott a magyar válogatott Vadócz Krisztián. A Sporting Gijón és az Athletic Bilbao négygólos meccsen ikszelt egymással, igaz a hazaiak már 2-0-ra is vezettek a 23. percben.

Eredmények:
Real Sociedad – Real Madrid 1-2 (Tamudo 62. ill. Di María 51., Ronaldo 74.)
Mallorca – Osasuna 2-0 (Castro 25. – 11-esből, De Guzman 90.)
Espanyol – Almería 1-0 (Callejon 48.)
Sporting Gijón – Athletic Bilbao 2-2 (De las Cuevas 13., Sangoy 23. ill. Gurpegi 29., Llorente 58.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik