Foci

Herczeg: ekkorát még nem tudunk előrelépni

Edzői nyilatkozattok a Debrecen - Harkiv Európa Liga-meccs után, melyen az ukránok 5-0-ra nyertek.

Ahogy arról már korábban írtunk, a Metaliszt Harkiv együttese magabiztos játékkal verte el a Lokit, az ukrán csapat sorra vezette támadásait, góljaik pedig szép akciók végén születtek.

A hajdúságiak dolgát az sem könnyítette, hogy az első felvonás hajrájában a játékvezető piros lappal idő ekőtt az öltözőbe küldte Kabát Pétert.

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzsere a találkozót követő sajtótájékoztatón elmondta, kicsit túlzottnak érzi a gólkülönbséget.

“Tavaly is bejutottunk a csoportkörbe, akkor a Bajnokok Ligájában, most az Európa Ligában, de úgy tűnik, itt olyan nagy a különbség köztünk és a többi gárda között, hogy ekkorát mi jelenleg nem tudunk előrelépni. Úgy éreztem, hogy az első félidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a Harkivnak, de a kiállítás miatt sokat romlott a helyzetünk, a harmadik és negyedik találat pedig demoralizáló volt számunkra. A gólkülönbséget kicsit túlzottnak érzem, de ezzel együtt gratulálunk a Metalisztnak, bizonyították, hogy nem véletlenül vannak itt az EL csoportkörében.”

Miron Markevics, a Metaliszt trénere szerint jól jött a Harkivnak a kiállítás:

“Nehezen kezdődött a mérkőzés, az első húsz perc nem egészen úgy alakult, ahogyan terveztük, de az első gól után megnyugodtunk és jobban ment a játék. A debreceni kiállítás természetesen jól jött nekünk, megkönnyítette a dolgunkat. Örülünk a győzelemnek, de most már a következő találkozóra koncentrálunk.”

Az összecsapás góljai:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik