Foci

Legalizálná a fáklyákat az újpesti szurkolók vezére

Az MR1 Kossuth Rádió interjúvolta meg az Ultra Viola Bulldogs vezetőjét a Ferencváros elleni mérkőzés kapcsán.

Mint az már közismert, botrányosra sikeredett a két ősi rivális gárda összecsapása, mely az Újpest rekordarányú, 6-0-ás győzelmével zárult.

Már a találkozó előtt megkéseltek egy drukkert, majd a stadionban székeket gyújtogattak és kerítést döntögettek a magukról megfeledkező nézők, többen pedig a pályára is be akartak jutni, a rohamrendőröknek kellett rendet tenniük. A pirotechnikai eszközök okozta füst miatt a játékot is többször meg kellett szakítania a játékvezetőnek, Solymosi Péternek, akit ráadásul azóta is több kritika ért Marek Heinz kissé túlzó kiállítása miatt. A Ferencváros vezetősége meg is óvta a derbit műhibára hivatkozva, igaz az nem piros lapra, hanem a meccs félbe nem szakítására vonatkozik.

A Kossuth Rádió utolérte az Ultra Viola Bulldogs, azaz a legnagyobb újpesti szurkolói csoport vezetőjét, Bokros Lászlót aki a reggeli műsorban elmondta, ő személy szerint legalizálná a fákylákat, mert a közhiedelemmel ellentétben nem füstbombákról, hanem „jelzőfáklyákról van szó, a pirotechnikai eszközök első és második osztályába sorolt, legálisan beszerezhető termékekről”, melyet például egy legénybúcsún akárki használhat.

Bokros elmondta, amint a tűz leég, a szurkolók odaadják a tűzoltó kezébe, ő pedig egy vizesvödörbe helyezi azt – ez a IV. kerületben működik is.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség külön albizottságot hozott létre a rangadón történtek kivizsgálására, Samu István, az MLSZ biztonsági bizottságának elnöke pedig úgy nyilatkozott a Magyar Televízió reggeli című műsorában, hogy meg kell szüntetni a drukkerek anonimitását és a kiemelt kockázatú mérkőzéseken nagyobb szerepet kell adni a rendőrségnek. Bokros ellenzi a szurkolói kártya bevezetését.

„Mivel úgy gondolom, eleve túlkriminalizált sajnos a közeg, nem tartunk ott, hogy bárki, akár a munkahelyen, akár bárhol bátran felvállalhassa, hogy meccsre jár. Bízom benne, hogy az ilyen csodálatos futballünnepek, mint a szombati volt, abba az irányba visznek, hogy mindenki büszkén jár majd futballmeccsre.”

A Bokros Lászlóval készült interjú itt hallgatható meg:
Az újpesti szurkolók vezére legalizálná a fáklyákat (MR1 Kossuth Rádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik