Foci

Élklubokkal startol az Európa Liga

Magyar játékosok is bizonyíthatnak az Európa Ligában, nem csak a Debrecen szereplése miatt.

A sorozat egyik esélyesének tartott Juventus – amely a Sturm Graz együttesét ejtette ki – most azt a Lech Poznant fogadja, ahol Rudnevs, a zalaegerszegi csapat korábbi csatára is keresi a kenyerét. A csoportban a Salzburg a sorozat másik bombaerős tagját, a Manchester Cityt várja, nem túl vérmes reményekkel. A címvédő Atletico Madrid az Aris Saloniki csapatához látogat, a Bayern Leverkusen pedig az örökös norvég bajnok Rosenborgot próbálja legyűrni otthon – mindez a B csoport programja.

A jó ismerős Levszki Szófia a belga Gent együttesét látja vendégül, míg a Lille a Sporting Lisszabonnal szemben próbál meglepetést szerezni annak legyőzésével. A D csoportban a Club Brugge a PAOK gárdájával, a Dinamo Zagreb pedig a Villareallal küzd. Itt lett volna a Győr helye is, ha a horvátok nem bizonyulnak eredményesebbnek a mieinknél.

A két évvel ezelőtti holland bajnok AZ Alkmaar a meglepetéscsapat moldáv Sherrif Tiraspolt fogadja, az E jelű kvartett másik meccsén pedig a Dinamo Kijev a BATE Boriszovot egy vérbeli keleti csúcsmeccsen. A Lausanne a CSZKA Moszkva egykori UEFA-kupagyőztes legénységét próbálja legyűrni, a Sparta Praha pedig a Palermót. Ez a kvartett az egyik halálcsoport, egyik ellenfél sem tekinthető könnyűnek.

A G csoportban magyar párharcnak lehetünk szemtanúi abban az esetben, ha van DigiSport csatornánk, valamint amennyiben Juhász Roland és Huszti Szabolcs is pályára lép a két csapat összecsapásán. Juhász sérüléssel bajlódik, Huszti pedig nem nevezhető stabil csapattagnak manapság a Zenitnél. Itt AEK-Hajduk Split találkozót is tartanak még.

A H csoportban a Getafe azt az Odensét fogadja, ahonnan két nappal ezelőtt rúgták ki a teljes szakmai vezetést. A Stuttgart – amely a Schalke 04-hez hasonlóan három vereséggel kezdte a Bundesliga idei idényét – a Young Boys legyőzésével kozmetikázhat eddigi őszi teljesítményén.

A J csoportban az ukrán Karpati Lviv a német Dortmundot látja vendégül, utóbbi csapatban biztosan nem játszik Hajnal Tamás, ugyanis amellett, hogy manapság mellőzik, meg is sérült. A csoport másik mérkőzésén a Sevilla a Paris Saint-Germant fogadja. Nem gyenge négyes ez sem. A K-sok közül a Liverpool a szebb napokat élt Steaua Bukerestet, a Napoli a holland Utrechtet próbálja hazai pályán két vállra fektetni. Az utolsó, L jelű négyesben a Besiktas a CSZKA Szófia, a Porto a Rapid Wien ellen meccsel.

Mi persze leginkább a Puskás Ferenc Stadionra figyelünk, hiszen 21 óra 5 perckor a Debrecen a Metalliszt Harkiv ellen kezdi meg szereplését a második számú kupasorozatban. Félig kacsinthatunk majd Genovára, hiszen a csoport másik meccsén a Sampdoria a PSV Eindhovennel csap össze, remélhetőleg Koman Vladimir és Dzsudzsák Balázs tevékeny közreműködésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik