Foci

Herczeg gyors, agresszív játékot szeretne

A Debreceni VSC-TEVA klubmenedzsere nyilatkozott a Harkiv elleni esélyekről.

A szakvezető szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy hasonló a helyzet, mint a tavalyi Bajnokok Ligája-szereplés alkalmával, mert az EL-csoportkörben is olyan csapatokkal (PSV, Sampdoria, Harkiv) kerültek össze, amelyek játékerőben magasabb szintet képviselnek.

“Ezzel együtt természetesen szeretnénk felborítani a papírformát, akár már holnap – mondta Herczeg. – Összességében nehéz megfogalmazni pontos célokat, elvárásokat, a lényeg, hogy minden futballista tudása legjavát nyújtsa a pályán, és bár tisztában vagyunk ellenfeleink erejével, nem szabad feltartott kézzel kifutnunk a pályára.”

A Harkiv a két évvel ezelőtti kiírásban a negyeddöntőig jutott, és olyan gárdákat győzött le, mint az idén a csoportban szereplő olasz Sampdoria vagy a török Galatasaray és Besiktas, valamint a portugál Benfica.

“Igyekeztünk minél több információt begyűjteni a riválisról, ezért a Metaliszt több mérkőzésének videofelvételét is megtekintettük. – tette hozzá Herczeg. – Tavaly a BL-ben voltak közönségszórakoztató, jó összecsapásaink, ezt az idén is szeretnénk megismételni, de természetesen nagyon jó lenne pontot, pontokat szereznünk.”

“Tanulmányoztam az ellenfelünk játékát, videofelvételeket is láttam és személyesen is megtekintettem egy találkozót a tavalyi BL-csoportkörben – mondta Miron Markevics, az ukrán alakulat vezetőedzője. – Nagyon erős, kiváló gárdával csapunk majd össze Budapesten, remélem, hogy nekünk sikerül jó futballt bemutatnunk és a maximumot nyújtanunk.”

A DVSC – Metaliszt Harkiv találkozó csütörtökön 21 óra 5 perckor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik