Foci

Eldőlt: Antic helyett Petrovic a szerb kapitány

A szerb labdarúgó-szövetség egyhangú döntéssel menesztette posztjáról Radomir Anticot, a válogatott szövetségi kapitányát.

A trénert a román első osztályú Temesvár vezetőedzője, Vladimir Petrovic váltja a kispadon. A talűálgatások – amelyekről mi is beszámoltunk – tehát valósággá váltak.

A szövetség hosszú huzavona után, nem egészen egy hónapja állapodott meg Anticcsal arról, hogy a szakember fizetése havi 100 ezer euróról 50 ezer euróra csökken. Az erről szóló szerződéskiegészítést azonban Antic nem írta alá.

“Adtunk neki egy második lehetőséget, de ezzel csak magunkat hoztuk kínos helyzetbe, nem volt más választásunk” – nyilatkozta Tomislav Karadzic, a szövetség elnöke.

A 61 éves szakember – aki pályafutása során a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid vezetőedzője is volt – a selejtezőcsoportban a franciákat megelőzve juttatta ki Szerbiát a nyári dél-afrikai világbajnokságra, ott azonban a csapat csalódást keltve az utolsó helyen végzett a csoportjában.

A nemzetközi szövetség (FIFA) ráadásul júliusban négy mérkőzésre eltiltotta Anticot a kispadról, mert az Ausztrália elleni utolsó világbajnoki csoportmérkőzés után odarohant a bíróhoz, és hevesen gesztikulálva reklamált nála.

Petrovic az észtek elleni, októberi Európa-bajnoksági selejtezőn mutatkozhat be a szerb válogatott élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik