Foci

Apa kezdődik: indul a Bajnokok Ligája

Az Internazionale már az első napon levizsgázik: akár ma eldőlhet, érdemes-e címvédésről álmodozni Rafa Benitezzel.

Kedden elkezdődik a Bajnokok Ligája főtáblájának küzdelemsorozata. Szurkolói szemmel rögvest illik leszögezni, Magyarországon keddenként a TV2 és a DigiSport, szerdánként a DigiSport csatornáját kell bekapcsolnunk ahhoz, hogy élőben kövessük az eseményeket.

A nyitónapon a Barcelona, a Manchester United és az Internazionale is bemutatkozik, de az újoncok közül is pályára lépnek ketten.

Az Inter tavaly megverte a döntőben a Bayern Münchent, de a győzelem után elköszönt a sikeredző, Jose Mourinho. Helyét Rafa Benitez vette át, és eddig nem túl olajozott a gépezet, annak ellenére, hogy Milito, Eto’o, Sneijder, Cambiasso, Zanetti ugyanúgy ott van a csapatban, mint egy évvel ezelőtt.

Most az újonc Twente otthonába látogatnak, ahhoz a csapathoz, amely úgy volt jobb az Ajaxnál a holland bajnokságban, hogy az amszterdamiak több mint 100 gólt rámoltak be az ellenfelek kapujába. Az edzői székben az a belga Preud’homme ül, aki játékospályafutása alatt sokak kedvenc kapusa volt.

A Barcelona a hétvégén nagy meglepetésre kikapott az újonc Herculestől a bajnokságban (0-2), most a görög Panathinaikosz ellen kellene javítania a Messi és Villa vezérelte katalánoknak.

Az egyik titkos esélyesnek tartott Tottenham a védekezés-specialista Werder Bremenhez látogat úgy, hogy Gomes kapus mellett Defoe-t is nélkülözniük kell. Ettől függetlenül nagy meccsre van kilátás, csakúgy, mint a Lyon-Schalke összecsapáson. Már csak azért is, mert Felix Magath német együttesének most már illik villantani valamit a három bajnoki vereséget és a nullapontos rajtot követően.

A Manchester United elhullajtott egy pontot az Everton otthonában, most aligha ismétli meg a botlást a Rangers ellen az Old Traffordon. A Bursaspor – a Twente melletti második mai újonc – azt a Valenciát fogadja, amely David Villa és David Silva elvesztése után vadonatúj taktikával és összeállítással igyekszik bizonyítani, nem csupán a két klasszis miatt szerepel évek óta megbízhatóan.

A Koppenhága az orosz bajnok Rubin Kazanyt fogadja, nem lenne meglepő, ha vendéggyőzelemmel zárulna a találkozó. A Benfica viszont nem engedheti meg, hogy otthon bukjon az izraeli Hapoel-Tel-Aviv ellen.

Minden mérkőzés 20 óra 45 perckor kezdődik.

A szerdai program:

Arsenal-Braga
Bayern München-Roma
Kolozsvár-Basel
Marseille-Szpartak Moszkva
Milan-Auxerre
Real Madrid-Ajax
Sahtar Donyeck-Partizan Beograd
Zsolna-Chelsea

Ajánlott videó

Olvasói sztorik