Foci

Újpest: milliós a kár a Fradi-drukkerek miatt

Jelenleg is tart a kárfelmérés a szombati Újpest-Ferencváros NB I-es labdarúgó-mérkőzésen történt rendbontások után.

Az Újpest FC ügyvezető igazgatója, Csehi István a ferencvárosi drukkerek rendbontásáról elmondta, a lila-fehér klub korábbi jegyértékesítési politikáját átgondolva és kiegészítve, illetve a biztonság növelése érdekében keresi a kapcsolatot a mindenkori vendégszurkolókkal is, ennek jegyében adtak 500 belépőt a Ferencvárosi Szurkolók Szövetségének (FSZSZ).

Az FSZSZ ugyanis tett olyan vállalásokat, amelyekre korábban a zöld-fehér klub nem volt hajlandó. Azt, hogy a rendbontást az FSZSZ tagjai vagy más vendégdrukkerek követték el, nem lehet megállapítani, mivel a ferencvárosi belépők mind ugyanabba a szektorba szóltak, és a lelátón érkezési sorrendben történik a helyek elfoglalása.

Csehi István hozzátette: az elmúlt években akkor is volt rendbontás és rongálás közterületen, illetve a stadion területén, amikor az Újpest FC közvetlenül az FTC-nek adta át értékesítésre a vendégszektorba érvényes belépőket.

A 6-0-s hazai sikerrel végződött rangadó botrányos körülmények között zajlott le: a második félidő a szurkolók által használt petárdák és más pirotechnikai eszközök miatt késve kezdődhetett csak meg, majd később a játékvezetőnek meg is kellett szakítania a játékot lelátói rendbontások miatt.

Csehi István elmondta, még nem lehet tudni, mekkora a kár, de az biztos, hogy milliós nagyságrendű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik