Foci

A Győr 3-0-ra megverte a Debrecent

Elszenvedte második vereségét is a bajnok, míg a Győr három mérkőzés után tudott ismét győzni a Soproni Ligában.

A labdarúgó NB 1 6. fordulójának első rangadóján (a második szombaton a sokat ígérő Újpest-Ferencváros derbi lesz) a lelkiekben ismét megrogyasztott Debrecen nem bírt a jól összerakott Győrrel. A Loki ma kapta meg a hírt, miszerint a Nemzetközi Sportdöntőbíróség elé került a Máté Péter jogosulatlan EL-szerepeltetése miatt kialakult ügy, így még mindig nem biztos, hogy indulhatnak a nemzetközi kupasorozat csoportküzdelmeiben.

Az ETO igen hamar, a 7. percben megszerezte a vezetést Koltai Tamás fejesével. Több gól nem is esett az első félidőben, de nem volt unalmas a találkozó. Nem hiába, hisz két élcsapatról van szó, még akkor is, ha a zöldek csak a 12. helyen álltak a forduló előtt a bajnokságban.

A DVSC ugyanakkor megnehezítette saját maga helyzetét a második 45 percre, pontosabban a fiatal Farkas Balázs gondoskodott arról, hogy pokoli legyen a helyzet a fordulást követően csapata számára. Beállása után négy perccel (Nagyot váltotta) rácsúszott a brazil Ceolin lábára, amiért Fábián Mihály játékvezető kiállította.

A 67. percben Koltai Tamás meglőtte második gólját egy remek kontrát követően, de két perccel korábban is betalálhatott volna, akkor azonban feltehetően az év ziccerét hagyta ki. Tokody beadását 100 százalékos helyzetben hibázta el, nem tudott az üres kapuba pöccinteni. Bakiját aztán helyrehozta, így a zöld-fehérek eldöntötték a három pont sorsát.

A slusszpoén a 87. percben érkezett, amikor a grúz Alekszidze lőtt nagy gólt Malinauskas kapujába. A Győr kiütötte a Debrecent. Egy hete hármat kaptak az Üllői úton, most ők rámoltak be ennyi gólt az ellenfél kapujába.

Eredmény, Soproni Liga, 6. forduló:

Győri ETO FC – Debreceni VSC-TEVA 3-0 (1-0)
gólszerző: Koltai (7., 67. percben), Alekszidze (87.) – kiállítva: Farkas II Balázs (DVSC – 42.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik