Foci

Romokban a Juventus utánpótlása

A torinóiak elhanyagolták az ifik képzését, nem véletlen, hogy az első csapatban alig akad saját nevelésű játékos.

Renzo Castagnini, a Juventus korábbi játékos-megfigyelője szerint a klub rendkívül elnagyoltan fókuszált a játékosképzésre. A Tuttosportnak nyilatkozó szakember szerint a Calciopolit követő években új alapokra kellett volna helyezni az utánpótlást, ehelyett még a stratégiát sem dolgozták ki, s lehet, már késő.

A jelenleg a Cosenza sportigazgatójaként dolgozó Castagnini azt követően szakított a torinói egyesülettel, hogy a vezetőség felmondott a nagy elvárások miatt összeroppanó Ciro Ferrarának. A klub ezután is elhanyagolta bázisait, s csak nyáron feküdt neki a munkának.

Az Il Corriere dello Sport úgy tudja, Giuseppe Marotta azon dolgozik, hogy megreformálja a rendszert, s a gárda mintegy húsz új játékos-megfigyelő alkalmazását is tervezi, szerte a világon.

„Tévedés azt hinni, hogy a Juventusnál az elmúlt három-négy évben ne lettek volna tehetséges fiatalok. A hiba ott volt, hogy a klub csak kész játékosokkal akart foglalkozni. A Milan és az Inter évek óta rengeteg pénzt ölt a képzésbe, s ott hamarosan látszanak majd az eredmények. A Juventus viszont ezen a téren is lemaradt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik