Foci

Nyert a Fluminense, ikszelt a Corinthians

A Fluminense 3-1-re legyőzte a Cearát, és továbbra is vezeti a brazil bajnokságot.

Az előző fordulóban pont került a Fluminense 15 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatának végére, ám az éllovas riói csapat szerdán győzelemmel feledtette a Guarani elleni kisiklását: 3-1-re verte a Cearát (a három pont sorsa félóra alatt eldőlt…), ezzel két döntetlen és egy vereség után nyert újra a bajnokságban, egyszersmind megőrizte vezető helyét a tabellán.

Ráadásul a szintén szerdán lejátszott Atletico Paranaense-Corinthians mérkőzés is a Flu kedve szerint alakult, a vendégcsapat Ronaldo góljával ugyan megszerezte a vezetést Curitibában, de a hazaiak 20 perccel a lefújás előtt tizenegyesből egyenlítettek. A Corinthians így három ponttal leszakadt a listavezetőtől, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott nála.

Cruzeiro 1-0-ra legyőzte a Libertadores-kupa-győztes Internacionalt, és a Santost megelőzve feljött a harmadik helyre, de vélhetően nem ver gyökeret a dobogó harmadik fokán, miután a Sao Pauló-iak két meccsel kevesebbet játszottak, s csak három pont a felek közötti különbség.

Campeonato Brasileiro, 20. forduló:
Fluminense-Ceara 3-1
Cruzeiro-Internacional 1-0
Gremio Porto Alegre-Atletico Goianiense 2-0
Goias-Guarani 3-1
Sao Paulo-Flamengo 2-0
Vitoria-Palmeiras 1-1
Atletico Paranaense-Corinthians 1-1

Az élcsoport:
1. Fluminense 41
2. Corinthians 38/19 mérkőzés
3. Cruzeiro 34

Ajánlott videó

Olvasói sztorik