Foci

Érvényben marad Evra ötmeccses eltiltása

A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) illetékesei elutasították a Manchester United védőjének fellebbezését.

Az FFF fegyelmi bizottsága még augusztusban a világbajnokságon történtek miatt Nicolas Anelkát tizennyolc, Patrice Evrát öt, Franck Riberyt három, Jeremy Toulalant pedig egy találkozóra tiltotta el, míg az ötödik érintett, Eric Abidal nem kapott büntetést.

A dél-afrikai viadalon a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után csomagolhattak egyetlen ponttal és ugyanennyi rúgott góllal, ugyanis utolsók lettek csoportjukban, ráadásul a pályán kívül sem az elvárt módon viselkedtek. Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, a történtek napvilágra kerülése nyomán pedig a szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Evrának csapatkapitányként, Ribérynek az ő helyetteseként, Anelkának az öltözőben történtek miatt kellett megjelennie a fegyelmi testület előtt. Abidal nem volt hajlandó játszani a dél-afrikaiak elleni zárótalálkozón, Toulalannak pedig megfogalmazta a játékosok sztrájkra vonatkozó közleményét, így ők is a szövetség elé járulhattak.

Evra legközelebb jövő februárban, a brazilok elleni barátságos mérkőzésen játszhat újra a nemzeti csapatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik