Foci

Capello az Eb után nyugdíjba megy

A 2012-es Európa-bajnokság után távozik posztjáról Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember újságírói kérdésre megerősítette, hogy a 2012-es Eb végén elhagyja az angol válogatottat. “Előbb persze még ki kell jutnunk a kontinensviadalra, de az Eb-t követő folytatáshoz már túl öreg leszek, és szeretném nyugdíjasként élvezni az életet” – mondta a korábban a Real Madridot, az AC Milant, az AS Romát és a Real Madrid is nagy sikerrel irányító, 64 éves szakember.

Capello 2008 januárjában került a szigetországi válogatott élére, és még a vb előtt meghosszabbította a szerződését a helyi szövetséggel. Anglia Dél-Afrikában azonban nem tudta megismételni a selejtezőben nyújtott magabiztos és eredményes játékát, és a világbajnokságon már a nyolcaddöntőben búcsúzott, miután simán, 4-1-re kikapott Németországtól.

Fabio Capellót emiatt keményen kritizálták Angliában; felmerült, hogy csak az óriási összeget felemésztő lelépési díja miatt maradhatott a kispadon. Az Európa-bajnoki selejtezőre azonban összekapta a csapatát, amely Bulgária és Svájc legyőzésével kezdte a sorozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik