Foci

Az UEFA elutasította a Loki-játékosok fellebbezését

A Debrecen hivatalosan is megerősítette a sajtóban már keringő híreket: Mészáros és Polekszics továbbra sem játszhat.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága megtárgyalta a DVSC-TEVA két játékosa, Vukasin Polekszics és Mészáros Norbert által beadott fellebbezést. A késő este megszületett döntés szerint a Loki játékosainak beadványát elutasította a nemzetközi szövetség, vagyis érvényben maradnak az eredeti büntetések.

Mint ismert, az UEFA fegyelmi bizottsága 2010. június 24-én Vukasin Polekszicset két, Mészáros Norbertet másfél évre tiltotta el jelentési kötelezettségük elmulasztása miatt. A játékosokat a Bajnokok Ligája-mérkőzéseik manipulálására kért meg az európai bundabotrányban érdekelt szereplő. Ezt ők visszautasították.

Természetesen mindkét játékos igénybe vette a rendelkezésre álló fellebbezési lehetőséget. Az ügyet a fellebbviteli bizottság csütörtökön tárgyalta. Tanúként meghallgatták a Loki három játékosát, Dombi Tibort, Kiss Zoltánt és Djordje Panticsot is. Ezt követően született meg a döntés, amelyet egyetlen tanú vallomására alapozva hozott meg a fegyelmi bizottság.

A Debrecen weboldalán leszögezi, nem a klub, hanem maguk a játékosok fellebbeztek a korábbi döntés ellen. Mészáros és Polekszics, valamint ügyvédeik döntik el azt is, hogy a lausanne-i sportbírósághoz, a CAS-hoz fordulnak-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik